Nordicon persiennerude – en stærk kombination

Nordicon termoruden med indbygget persienne er en avanceret udvikling af den konventionelle termorude. Den tilbyder de kombinerede fordele af en termorude og en persienne.

De grundlæggende egenskaber og den hermetiske forsegling af termoruden er bibeholdt samtidig med, at den luft- og vandtætte akselgennemføring sikrer, at persiennen er beskyttet mod støv, fugt og ødelæggelse.

Kombinationen af rude og persienne gør persienneruden til en ideel solafskærmning, der er variabel fra helt åben til helt lukket med en faktor 10. Fra 0,8 til 0,08.

G-værdien udtrykker den relative indstråling af solenergien: 1,0 ved fuld gennemstråling og 0,0 ved ingen stråling.

 

Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) meddeler i sin anvisning 264 om solafskærmning:

Integrerede persienner 

Persienner, som er integrerede i energiruder, kræver minimal vedligeholdelse og kan i nogle tilfælde tilgodese arkitektoniske ønsker om ”usynlighed”.

Integrerede persienner kan principielt anvendes i alle størrelser vinduer til manuel eller elektrisk betjening. Persienner, der også skal kunne hejses op, bør normalt ikke være større end 4-8 m2, afhængigt af hejsemekanismen.

I forhold til indvendige typer er den integrerede persienne bedre beskyttet mod ødelæggelse, og i forhold til de udvendige typer kan den integrerede også bruges, når det blæser kraftigt.

Nordicon persienneruder er en god energiløsning, idet der ved den rette anvendelse spares både energi til opvarmning og køling. Se Statens Byggeforskningsinstituts (SBi) anvisninger om solafskærmning: 

SBi-anvisning 264

 

Fordele ved Nordicon persienneruder

  • Nordicon persiennen skal ikke rengøres, idet den er beskyttet bag ruden.
  • Nordicon persienneruderne er med til at sikre et bedre indeklima.
  • Med Nordicon persienneruder opnår du store besparelser på udgifter til airconditioning.
  • Nordicon persiennens hejsemekanisme består af en gennemgående rustfri stålaksel, hvilket skaber en solid konstruktion og sikrer bedre holdbarhed.  
  • Nordicon leverer total-/specialløsninger – uanset dit projekt finder vi en løsning som passer. 
  • Nordicons konstruktion er designet til at holde i flere generationer, derfor gives der 10 års garanti på snorbrud.